Rebalancing

Tantra is vrijheid.
TantraVrijheid betekent ieder gevoel met nieuwsgierigheid tegemoet treden. Vrij van oordeel en zonder direct vanuit je impulsen of oude patronen te handelen. Tantra is ook een weg van seks…… naar liefde. Van Liefde in overvloed.
Tantra is een 7.000 jaar oude Indische wetenschap. Daarbij wordt gebruik gemaakt van allerlei technieken om lichamelijke en geestelijke harmonie te bereiken. Het kan ook een “methode” zijn om de geest en het lichaam te verruimen. Het woord tantra komt uit de oude Indiase religieuze taal, het Sanskriet. Tan betekent draad, web, vlechten, uitrekken of spreiden. Tra betekent gereedschap of instrument. Dit samengevoegd betekent Tantra “Gereedschap voor uitbreiding of vlechten van bewustzijn”.

Bij Tantra gaat het er om de dingen te accepteren zoals ze zijn of zoals ze gaan. De kracht van Tantra ligt in het helpen bewust te worden van het “Ja” zeggen tegen alles wat je ervaart of in jezelf opmerkt. Ook in het helpen ontwikkelen van een open houding van nieuwsgierigheid naar elke ervaring en naar elk verlangen. Tantra stimuleert verlangen helemaal te voelen en toe te staan, zonder iets te moeten hebben of krijgen. Als je contact hebt met wat wezenlijk in je hart leeft, houdt het gevoel op dat je ‘iets moet doen’. En hier begint Tantra.

Tantramassage.
Dit is een zachte massage waarbij je bewust wordt van je eigen energie. Er wordt gekeken naar het al dan niet stromen van de levens- of seksuele energie. Ook wordt gekeken naar mogelijke blokkades en remmingen. Tijdens de massage wordt geleerd te ontvangen. Hierbij is het belangrijk dat je ontdekt dat je niets hoeft te geven op dat moment. Zo leer je van jezelf te mogen genieten. Het is bestemd voor mensen die willen leren genieten van intimiteit en bereid zijn te kijken naar eventuele blokkades en pijn. Ook voor mensen die dit in hun seksuele energie willen voelen. Er wordt gewerkt in een prettige, veilige sfeer.. Als er behoefte aan is, wordt meer uitleg gegeven over Tantra en over de inhoud van de sessie. Dan vraag ik het een en ander over jou. Daarna beginnen we met een korte geleide meditatie om je bewust te maken van je eigen energie. Vervolgens begint de Tantra massage, waarbij de nadruk wordt gelegd op de Tantrische ademhaling. Tot slot is er tijd om in stilte de ervaring te beleven.

Tantra healingsessies
Dit is een sessie om de levens- of seksuele energie weer gezond te laten stromen. Vanuit een houding van liefde en respect ga je op zoek en word je begeleid naar jouw eigen levensstroom. Met behulp van diverse technieken wordt er aandacht besteed aan “bevroren” seksuele levensenergie. Door hierin te voelen, ontstaat er ruimte voor opnieuw stromen. Het is niet gericht op seksuele handelingen.
Deze sessies zijn bedoeld voor degene die seksuele problemen ervaren, door bijvoorbeeld niet te kunnen genieten van aanraken en aangeraakt worden. Maar ook mensen die blokkades voelen en verlangen om zich meer te kunnen openen.
Tijdens de Tantra healingsessie wordt gebruik gemaakt van zachte en liefdevolle massages en zuivere aanrakingen.

Voor partners: “Weer intimiteit/ Meer intimiteit”
Het is een lichaamsgericht aanbod voor (levens) partners. Ieder mens heeft mogelijkheden om zich te verbinden met de ander. Het aanbod is gericht op dit verbinden. Er is ruimte elkaar te ontmoeten, maar er wordt ook gekeken naar vastgelopen patronen. Door de hectiek van het bestaan; werk, kinderen, hobby’s, sport, wordt vaak niet de tijd gevonden om elkaar echt te ontmoeten. Ook kost het meer moeite een fijne sfeer van intimiteit te creeren. Als je al jaren bij elkaar bent, kan het vuur (tijdelijk) zijn gedoofd of op een laag pitje staan. Er is soms maar weinig nodig om dit liefdesvuur aan te wakkeren. Een enkele keer is er iets meer voor nodig. In beide gevallen kan dit lichaamsgerichte aanbod een manier zijn om samen een andere weg in te slaan en de liefdesrelatie weer op te pakken. Deze sessie (s) zijn bedoeld voor partners die te veel langs elkaar heen leven of vastlopen in hun relatie op gebied van liefde en intimiteit.
De sessie is praktisch en persoonlijk. Naast het inzichtgevende gesprek wordt er gebruik gemaakt van de tantrische sfeer en van tantrische oefeningen. Zoals communicatie vaardigheden en speelse contacvormen uit de tantra. De sessie wordt afgestemd op jullie wensen als je wilt krijg je een oefening of “funwork” mee naar huis.

De Kashmirische massage
De Kasmirische massage is een authentieke Indiase massage, afkomstig uit de omgeving van Kashmir. De massage is een soort “vloeibare dans” van lichamen, die ontstaat door de ademhaling en beweging van het bekkken.
De Kasmirische massage is voor jou een cadeau als je de zuivere intentie en verlangen naar heling en bewustwording wilt delen. Het is belangrijk dat de verwachtingen over de inhoud en de bedoeling van de massage overeenstemmen. Op die manier kan het een liefdevol geschenk zijn.
Er wordt warme olie gebruikt, die over het hele lichaam glijdt. Het is een uitnodiging om deze tedere, levendige, warme, sensuele massage te ontvangen in overgave.
De massage geeft veelal een koesterend en helend effect waarbij gevoelens van ontroering, liefde, en plezier kunnen opbloeien.
Aandacht en volle aanraking kunnen ook emotionele gevoelens oproepen. Alles mag er zijn. Hiertoe wordt je utigenodigd.
Ons hart verlangt te voelen en te accepteren wat er is. Dit geeft diepe ontspanning en ruimte.

Kosmische ademhaling met trickerpoint chakramassage
Je leert  een circulaire ademhaling die door je hele lichaam gaat en in een flow alsmaar  verbonden blijft doorgaan. Tijdens deze sessie masseer ik de chakra’s en geef ik een trickerpoint massage.
Effect: stroming van energie door je hele lichaam, van top tot teen. Loslaten van spanningen en (ego) verkrampingen, meer levenslust.

Groepsaanbod tantra: Hartsverlangens en Liefdevol Liefhebben
( Liefde in Overvloed )
Als je verlangt naar Liefdevol Liefhebben en naar Liefde in Overvloed is dit tantra-aanbod wellicht iets voor jou. Er wordt gebruik gemaakt van de verlangens van het hart, als ingang naar meer liefde. Dit groepsaanbod wordt vanaf het voorjaar 2008 aangeboden. In de cursus gaat aandacht naar het bereiken van meer autonomie en (zelf)vertrouwen, speelsheid, genot en openheid ten aanzien van intimiteit en seksualiteit. Hiervoor is het nodig dat patronen worden herkend en zo nodig doorbroken. De ontmoetingen die we met elkaar creeren, gaan over aanwezigheid, contact, in verbinding zijn, je openen, aanraken en aangeraakt worden, lichamelijke nabijheid. Zo wordt een nieuwe weg ontdekt in ontmoeten, het geven van andere impulsen aan je liefdesleven. Hierdoor wordt eigen ontwikkeling mogelijk.
Er wordt een sfeer gecreeerd waarin je kunt lachen, verbazen, nadenken en los laten, liefhebben en genieten. Waar je ontroerd kan zijn en verwonderd over je natuurlijke perfectie.